Aπερρίφθη στις ΗΠΑ, αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης του “τραπεζίτη” του Ερντογάν




Αμερικανός δικαστής απέρριψε αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, του υψηλόβαθμου στελέχους της τράπεζας Halkbank που κρίθηκε ένοχος ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Μπέρμαν στο Μανχάταν απεφάνθη ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ενάντια στον Ατίλα είναι «ξεκάθαρα επαρκή» για να στηρίξουν την απόφαση της 3ης Ιανουαρίου. Σημείωσε ότι θα μπορούσε να αναιρέσει την απόφαση μόνο αν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν «ανύπαρκτα ή τόσο πενιχρά που κανένας λογικός δικαστής δεν θα μπορούσε να βρει ενοχή πέραν κάθε λογικής αμφιβολίας».

Ο Βίκτορ Ρόκο, ένας δικηγόρος του Ατίλα, αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο.

Ο 47χρονος τραπεζίτης καταδικάστηκε στις 3 Ιανουαρίου από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, στην Νέα Υόρκη, για τις πέντε από τις έξι κατηγορίες που τον βάρυναν, μεταξύ των οποίων για αυτήν την τραπεζικής απάτης, και αυτήν της συνωμοσίας με στόχο την παραβίαση του νόμου για την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο Ιράν, σε μια υπόθεση που έχει κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Ο Μπέρμαν αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή του Ατίλα στις 11 Απριλίου.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ


07/02/2018 20:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: