Απαράδεκτες οι απειλές εναντίον των στρατιωτικών μας, προειδοποιεί η Μόσχα




Με προειδοποίηση ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον στρατιωτικών της Ρωσίας στη Συρία, θεωρείται απαράδεκτη και κάλεσμα να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση και σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, από όλες τις χώρες στην περιοχή, αντέδρασε στα γεγονότα της κατάρριψης του Ισραηλινού F-16, και τις αεροπορικές επιθέσεις της αεροπορίας του Ισραήλ, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας, μα ανακοίνωση του, σημειώνει ότι οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τη ζωή Ρώσων στρατιωτικών στη Συρία είναι “απόλυτα μη αποδεκτό”.

Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση προσθέτει ότι, “είναι απαραίτητο, χωρίς όρους, να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και άλλων χ ωρών στην περιοχή.”

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, το Ισραήλ κατέρριψε drone του Ιράν, που εισήλθε από έδαφος της Συρίας στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Στη συνέχεια εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον αντιαεροπορικών συστημάτων του καθεστώτος Άσαντ, και βάσεων στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν στρατιωτικοί σύμβουλοι του Ιράν και της Ρωσίας. Τα αντιαεροπορικά πύρα έπληξαν F16 του Ισραήλ, το οποίο στη συνέχεια κατέπεσε σε Ισραηλινό έδαφος.

10 Φεβρουαρίου, 2018 14:45
MIGNATIOU.COM, Reuters, AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: