Ανησυχία από τα νέα οπλικά συστήματα του Ιράν: Παραγωγή και νέου drone




Το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή ενός νέου drone το οποίο είναι οπλισμένο με έξυπνες βόμβες και έχει τη δυνατότητα να πλήττει στόχους με ακρίβεια. Οι πληροφορίες προέρχονται από τη στρατιωτική ηγεσία του Ιράν.

Το Ιράν έχει επιδοθεί σε μια μαζική παραγωγή οπλικών συστημάτων, από την στιγμή που περιήλθαν στη διάθεσή του δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Αυτά τα νέα υπερσύγχρονα drones θα διατεθούν στην Επαναστατική Φρουρά του Ιράν, η οποία συντονίζει πολεμικές επιχειρήσεις σε όλη την έκταση της Μέσης Ανατολής, και ειδικά στη Συρία, όπου δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα νέα drones, με την ονομασία Mohajer 6, είναι εξοπλισμένα με Qu’em έξυπνες βόμβες ακριβείας, διαφορετικούς ηλεκτρο – οπτικούς ανιχνευτές, διαφορετικές κεφαλές, και μπορούν να ανιχνεύσουν, αναχαιτίσουν και να καταστρέψουν το στόχο, σύμφωνα με το Υπουργό Άμυνας του Ιράν, Στρατηγό Αμίρ Χατάμι.

Η στρατιωτική ηγεσία του Ιράν υποστηρίζει ότι τα νέα drones, “μπορούν να καταστρέψουν διαφορετικούς σταθερούς και μετακινούμενους στόχους, σε ημερήσιες και νυχτερινές αποστολές, και μπορούν να εισβάλουν σε διαφορετικούς τύπους βάσεων κα εγκαταστάσεων.»

Σύμφωνα με τις ενδείξεις τα νέα αυτά όπλα θα αναπτυχθούν σε σημεία αιχμής όπως η Συρία, όπου άλλα ιρανικής κατασκευής drones έχουν εντοπίσει και πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων.

Τα νέα αυτά drones  αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλο πονοκέφαλο στην Ουάσιγκτον, και θα αυξήσουν την πίεση για σημαντικές αλλαγές στην διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα από την κυβέρνηση Τράμπ.

MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: