“Αναψαν τα αίματα” μεταξύ Τσακαλώτου και Ντράγκι στο Eurogroup για τους πλειστηριασμούς




Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Μάριο Ντράγκι κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup μετά από την τοποθέτηση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Καθημερινής, υπογράμμισε πως είναι καιρός οι Έλληνες συμβολαιογράφοι να αρχίσουν να υπογράφουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, επειδή πρόκειται για βασικό προαπαιτούμενο.

Ο κ. Ντράγκι αναφέρθηκε με αρνητικό τρόπο και στο γεγονός ότι στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων η απόδοσή τους αντί να μειωθεί, αυξήθηκε

Η τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της ΕΚΤ εξόργισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που αντέδρασε έντονα προκαλώντας μάλιστα την έκπληξη αρκετών συναδέλφων του.
Ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως οι θεσμοί έχουν παρέμβει και στο παρελθόν σε πολλούς τομείς όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ερωτηθείς αν υπήρξε έντονη συζήτηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για το θέμα των πλειστηριασμών, απάντησε ότι κάποιες φορές στο Eurogroup γίνονται έντονες συζητήσεις, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο δεν συνέβη σήμερα. Από πλευράς του, ο Επίτροπος Μοσκοβισί είπε ότι μερικές φορές οι δημοσιογράφοι υπερεκτιμούν ανταλλαγές απόψεων δίνοντάς τους διάσταση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: