“Αναπόφευκτη η ιρανική επιρροή στη Μέση Ανατολή”, λέει σύμβουλος του Χαμενεΐ




Η ηγεσία του Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να περιορίσει την επιρροή της χώρας στη Μέση Ανατολή παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ να το κάνει, δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρεί ότι το Ιράν συνιστά μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τις αραβικές χώρες του Κόλπου και το Ισραήλ για να ανακόψει τις, όπως υποστηρίζουν, προσπάθειες της Τεχεράνης να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή.

“Η επιρροή του Ιράν στην περιοχή είναι αναπόφευκτη, όπως είναι και η διατήρησή του ως ένας κύριος παίκτης στην περιοχή, η επιρροή αυτή θα συνεχιστεί”, δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Fars.

Το Ιράν υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα του, τις σιιτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ, τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη και την Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

“Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τα καταπιεσμένα έθνη στην περιοχή (…) Η παρουσία μας στη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και τον Λίβανο είναι σε συντονισμό με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών”, κατέληξε ο Βελαγιατί.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

01/02/2018 11:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τεχεράνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: