All Star Game 2018: H… ανακωχή στον «πόλεμο» και η ανάγκη να ξυπνήσει ο εγωϊσμός των νέων




Αλήθειες που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα των Rising Stars με τους All Time Stars, από τους τέσερις προπονητές. Ο «θρύλος» Μπάνε Πρέλεβιτς, ο αδελφός του «Νουρέγεφ» Τάκης Πετρόπουλος και οι δύο Πατρινοί Μάκης Γιατράς και Γιάννης Καστρίτης μίλησαν για τη μοναδική εμπειρία να κοουτσάρουν έναν αγώνα ανάμεσα στους μεγαλύτερους Έλληνες παίκτες των τελευταίων 15 ετών και αυτούς που «υπόσχονται» να ξαναβγάλουν στους δρόμους τους Έλληνες.

ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ: «ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ, στον πρόεδρο της Λίγκας, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, γιατί τόλμησε να επαναφέρει την ιδέα του All Star Game και να την υλοποιήσει! Έλλειπε σε όλους μας: στους παίκτες, τους προπονητές, τους φιλάθλους και τους παράγοντες. Είναι σημαντικό αυτό το σαββατοκύριακο χαλαρών σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους του μπάσκετ. Δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλήσουμε για το παιχνίδι. Είναι γιορτή. Είναι θέαμα. Και ήταν εξαιρετική η καινοτομία αντικαταστήσει τον αγώνα Ελπίδων, ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Νέους και Επίλεκτους του πρόσφατου παρελθόντος. Μακάρι να δούμε κάποια στιγμή να δίνουν ένα σοβαρό παιχνίδι και οι δύο ομάδες στο μέλλον».

Στην ερώτηση αν ο καλώς εννοούμενος εγωισμός και η εμπειρία των παλιών υπερίσχυσε, ο Μπάνε Πρέλεβιτς αντέδρασε: «Πρέπει να ξυπνήσει, όμως και ο εγωισμός των νέων! Ρωτήστε τους προπονητές που προσπαθούν καθημερινά να ξυπνήσουν τον εγωισμό τους!»

Στο τέλος, ο Μπάνε Πρέλεβιτς ρωτήθηκε αν θα ήθελε να αγωνιζόταν κι εκείνος στο παιχνίδι και απάντησε γελώντας: «Δεν έχω χρόνο τώρα να γυμναστώ. θα επανέλθω, όμως και θα παίξω στους παλαίμαχους, τώρα δεν έχω χρόνο».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Ο έτερος προπονητής της ομάδας των All Time Stars, Τάκης Πετρόπολους τόνισε: «Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μεγάλη η χαρά μου που βρέθηκα στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ και κάθισα δίπλα σε έναν θρύλο του μπάσκετ, τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Είναι μια γιορτή το All Star Game, χαλαρώνουν οι παίκτες, οι προπονητές και ο κόσμος απολαμβάνει θέαμα. Ακόμη κι εγώ έβγαλα επιφωνήματα, σε φάσεις τόσο της δικής μας ομάδας, όσο και των άλλων. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Πάτρα που το All Star Game διοργανώνεται στην πόλη μας. Ως παραδοσιακά μπασκετική πόλη, η Πάτρα περνά μία ανανεωτική φάση. Το πατραϊκό μπάσκετ έχει μεγάλη ανάγκη από ανατροφοδότηση, σε όλα τα επίπεδα: προπονητές, παίκτες, φιλάθλους, παράγοντες. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι απέναντι ήταν δύο νέοι προπονητές (σ.σ. Γιατράς, Καστρίτης), που έχουν πάρει πτυχίο. Τώρα καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι το πτυχία, ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Μου είχε κάνει εντύπωση ειδικά με τον Γιάννη (σ.σ. Καστρίτης), ότι όταν πρωτοξεκινούσε την προπονητική ερχόταν τα πρωινά στο γραφείο μου για να συνεργαστούμε και να μου πάρει όσα περισσότερα πράγματα μπορούσε, προγράμματα, γνώσεις. Τέλος, θα πω πως οργανωτικά η ημέρα πήγε καλά! Αυτό το All Star Game είναι αφιερωμένο στα παιδιά ΑμεΑ και θα ήθελα να το υπενθυμίσω. Την Κυριακή (11/2) θα είναι κατάμεστο το κλειστό στον βασικό αγώνα. Θα έχει μεγάλη επιτυχία αυτό το All Star Game!»

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: «ΕΛΛΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Ο προπονητής τους Κύμης, Γιάννης Καστρίτης και τεχνικός της ομάδας των Rising Stars επισήμανε: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας για τη διοργάνωση αυτού του All Star Game. Πολλά συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ για την ιδέα της αναβίωσης του All Star Game. Οι πληροφορίες για αύριο δείχνουν ότι έλλειπε πολύ από τον κόσμο του μπάσκετ. Αύριο εύχομαι οι φίλαθλοι να περάσουν ακόμη καλύτερα. Κάποιες στιγμές χαλάρωσης είναι ευεργετικές. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου θέαμα».

ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΑΝΑΚΩΧΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ “ΠΟΛΕΜΟ”»

Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Μάκης Γιατράς τόνισε από την πλευρά του: «Το All Star Game είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Σημασία έχει να χαρεί ο κόσμος. Δεν παίζει ρόλο το αποτέλεσμα. Η εκδήλωση ήταν άρτια οργανωμένη. Ξέρω ότι αύριο ο κόσμος θα κατακλύσει το γήπεδο. Αυτό έλειπε από το μπάσκετ. Θέλουμε να ξαναγίνει θεσμός. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΕΣΑΚΕ, στους χορηγούς που ως προπονητές έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε εδώ. Πρώτα θέλουμε οι παίκτες να έχουν υγεία. Χαλαρώσαμε μια δυο ημέρες, αλλά το μυαλό μας είναι στα παιχνίδια που ακολουθούν μεσούσης της εβδομάς. Στον Προμηθέα συνεχίζουμε και κάνουμε καθημερινά προπόνηση. Δεν σταματήσαμε, μόνο οι ώρες άλλαξαν. Ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα, ο Γιάννης (σ.σ. Καστρίτης) κι εγώ είχαμε την ευκαιρία να πούμε πως περνάμε, εγώ στην Πάτρα, κι εκείνος στη Χαλκίδα. Οι προπονητές έχουμε μεγάλη ένταση. Ακόμη κι αυτοί που έχουν την ικανότητα να το κρύβουν, νιώθουν ένταση. Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς τους προπονητές το All Star Game, αλλά την Τετάρτη ξαναπάμε στον “πόλεμο”».

Aσπασία Βελονάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: