«Βρώμικη συμφωνία» της Γερμανίας με τον Ερντογάν; Όμηροι οι δημοσιογράφοι…




Ο πρώην αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, C. Dundar, που ζει αυτοεξόριστος στη Γερμανία, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Nordwest – Zeitung, προειδοποίησε τη γερμανική ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να μην προβεί στη σύναψη «βρώμικης συμφωνίας» με τον Ταγίπ Ερντογάν, για την απελευθέρωση Γερμανών δημοσιογράφων που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

«Οι Γερμανοί κρατούμενοι είναι όμηροι και σε περίπτωση που η Γερμανία “εξαγοράσει την απελευθέρωσή τους μέσω βρώμικης συμφωνίας”, ο Ερντογάν θα επαναλάβει τις συλλήψεις, αφού αυτή η βάναυση μέθοδος που χρησιμοποιεί θα τον έχει ωφελήσει», επεσήμανε ο Dundar.

Κατά την άποψη του, το τίμημα για την απελευθέρωση του Γερμανό -Τούρκου δημοσιογράφου D. Yucel είναι πολύ υψηλό και η Γερμανία δεν θα πρέπει να παραβιάσει τις αρχές της, αλλά να επιμείνει στην τήρηση του κράτους δικαίου και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως επεσήμανε ο Τούρκος δημοσιογράφος, το Βερολίνο προωθεί πιθανότατα τη σύναψη συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία θα ξεκινήσει και πάλι τις προμήθειες εξοπλιστικών στην Τουρκία, αν η χώρα ως αντάλλαγμα απελευθερώσει τον Yucel.

Κατά την άποψη του Dundar, μια τέτοια κίνηση θα ήταν μία «βρώμικη συμφωνία». Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση της ’Άγκυρας στo πλαίσιo των προσπαθειών που καταβάλει για την ομαλοποίηση των σχέσεών της με το Βερολίνο, προωθεί την απευθείας συνάντηση του Erdogan με την Mέρκελ, μετά τον σχηματισμό της νέας γερμανικής ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, όπως φέρετε να έχει δηλώσει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Πηγή: DerSTANDARD

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: