Τσακώνονται σε ξένο …αχυρώνα: Ερντογάν και Κεμάλ προκαλούν για τα νησιά του Αιγαίου




“Τα νησιά του Αιγαίου εσείς τα δώσατε (στην Ελλάδα)”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου οποίος κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για τα 18 νησιά του Αιγαίου που υποστηρίζει ότι είναι ‘υπό ελληνική κατοχή’.

«Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει το λογαριασμό στην κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε. Εσείς. Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε».

Μιλώντας στο Ίσμιτ (Νικομήδεια), ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι παράλληλα με την επιχείρηση στο Άφριν διεξάγουν έναν διπλωματικό αγώνα ώστε να εξηγήσουν στον κόσμο τη νομιμότητα της επιχείρησης και να μην υποστούν μία ήττα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε και στη Λωζάνη. «Αν δεν εξηγήσεις τον εαυτό σου στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και στην ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο δεν έγινε; Αυτό έγινε», είπε οΤαγίπ Ερντογάν.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 27/01/2018 18:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: