Το δίκτυο Χακάνι βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ, λένε οι ΗΠΑ

An Afghan man who was injured in a suicide bomb attack is rushed for first aid in Kabul, Afghanistan, 27 January 2018. A huge explosion rocked Kabul on 27 January, killing at least 103 people and injuring several dozens people. EPA/HEDAYATULLAH AMID
Οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες ότι το δίκτυο Χακάνι, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, βρίσκεται πίσω από την έκρηξη το Σάββατο ενός παγιδευμένου ασθενοφόρου στο κέντρο της Καμπούλ, που σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο λοχαγός Τομ Γκρέσμπακ, εκπρόσωπος της νατοϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι το δίκτυο Χακάνι που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, βρίσκεται πίσω από τον θάνατο τουλάχιστον 103 ανθρώπων το περασμένο Σάββατο», τόνισε ο Γκρέσμπακ.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επίσης τόνισε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι για την επίθεση ευθύνεται το δίκτυο Χακάνι, το οποίο η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι έχει βρει καταφύγιο στο γειτονικό Πακιστάν και φέρεται να έχει σχέσεις και με τις πακιστανικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

29/01/2018 22:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal