«Το δικό μου (κουμπί) είναι πιο μεγάλο και πιο δυνατό», απάντησε ο Τραμπ στον Κιμ!




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε σε μια δήλωση που έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όταν υποστήριξε ότι πάνω στο γραφείο του βρίσκεται πάντα ένα κουμπί για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων της χώρας του.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι το «δικό του» κουμπί, αυτό για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, «είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου δουλεύει!».

Επιφυλάξεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ειλικρίνεια του Κιμ Γιονγκ Ουν σε περίπτωση συνομιλιών με την Νότια Κορέα

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι εναπόκειται στην Νότια Κορέα να διεξάγει συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, αλλά η Ουάσιγκτον είναι επιφυλακτική για την ειλικρίνεια του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αν τέτοιες συνομιλίες πραγματοποιηθούν.

Στην ομιλία του για τη νέα χρονιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι ο δρόμος προς τον διάλογο ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ είναι «ανοικτός». Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Τσου Μιόνγκ-γκιούν πρότεινε στη Βόρεια Κορέα να διεξαχθούν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Αν οι δύο χώρες αποφασίσουν ότι θέλουν να διεξάγουν συνομιλίες, αυτό σίγουρα θα αποτελεί επιλογή τους», τόνισε η Νάουερτ.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ίσως να προσπαθεί να προκαλέσει ένα είδος διχασμού μεταξύ των δύο χωρών, μεταξύ της δικής μας χώρας και της Νότιας Κορέας. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί…Είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την ειλικρίνεια του Κιμ Γιονγκ Ουν να συμμετάσχει σε συνομιλίες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: