Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Εφετείου για το άσυλο του Τούρκου στρατιωτικού στην Ελλάδα




Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για προσωρινό «πάγωμα» της παροχής ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που μετέφερε τους στρατιωτικούς από την Τουρκία την επόμενη του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης στο Εφετείο Αθηνών, κατά την οποία κατατέθηκαν οι θέσεις και από τις δύο πλευρές. Το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ η πλευρά του Τούρκου από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου υποστήριξαν ότι υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι επιβάλλουν το «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου. Επικαλέστηκαν, επίσης, την ανάγκη να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά τους οι νομικοί του Ελληνικού Συμβουλίου Προσφύγων, που εκπροσωπούσαν τον Τούρκο αξιωματικό επεσήμαναν ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως τεκμηριωμένη και δεν υπάρχει περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επιπλέον, τόνισαν ότι η ελληνική πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει ανθρώπους των οποίων τα δικαιώματα αλλά και η ίδια τους η ζωή απειλείται σε περίπτωση καταδίκης στη χώρα τους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/- Ελλάδα/Αθήνα 05/01/2018 17:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: