“Τι περιγράφει και φοβάται να μας πει ο Αναστασιάδης για Κυπριακό;”, ρωτούν οι Οικολόγοι




“Ο απερχόμενος Πρόεδρος μετρά ακόμα μία μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη, αυτή τη φορά στον τηλεοπτικό σταθμό “Sigma”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Στη χθεσινή του λοιπόν παρουσία, για ακόμα μία φορά με το αυτάρεσκο ύφος του, επέλεξε να περιγράψει πως σχεδόν η Κύπριοι υπάρχουν χάρις σε αυτόν. Τι κι αν η μετανάστευση και η ανεργία των νέων παραμένουν παρούσες, η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και ιδίως του τομέα της Υγείας συνεχίζει, χιλιάδες δανειοληπτών απειλούνται με εκποίηση των περιουσιών τους κλπ; Μάλλον θεωρεί πως και όλοι εκείνοι είναι πολιτικοί του αντίπαλοι, γι αυτό δεν έχουν την ίδια γνώμη. Στον παράλληλο, προστατευμένο κόσμο του Προεδρικού, η οικονομία ανθεί και η κοινωνία ευημερεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η αναφορά του στο Κυπριακό, αν και ο ίδιος εντέχνως απέφυγε να αποσαφηνίσει τι εννοεί. Αναρωτιόμαστε, ποιες εναλλακτικές θέλει ο κ. Αναστασιάδης να εξετάσει το Εθνικό Συμβούλιο, εάν η Τουρκία διατηρήσει την αδιάλλακτη στάση της. Θεωρεί πως αυτή συνδέεται με την υποχωρητικότητά του, ή μήπως πιστεύει πως αναπτύσσεται εν κενώ; Κυρίως, γιατί δεν εξηγεί ευθέως τα “εναλλακτικά” σενάρια και αρκείται στην αναφορά τους;

Ο κ. Αναστασιάδης δεσμευόταν προεκλογικά για απόσυρση των συγκλίσεων Χριστόφια – Ταλάτ και μόλις μερικά χρόνια μετά αποδεχόταν μία πρόταση λύσης σε χειρότερη βάση. Σήμερα κάνει λόγο για εναλλακτικά σενάρια. Τι θα πρέπει να περιμένει κανείς στο απευκταίο ενδεχόμενο της επανεκλογής του;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λέμε ξεκάθαρα πως κανένα διχοτομικό σενάριο της πατρίδας μας δεν είναι αποδεκτό, με όποιο ρητορικό σχήμα και αν το καλύπτουν οι εμπνευστές του. Μοναδική ρεαλιστική επιλογή για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού είναι η νέα στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/01/2018 11:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: