Τα παίζει όλα για όλα ο Ζόραν Ζάεφ: Αλλάζουμε ονόματα σε δρόμους και στο αεροδρόμιο




“Δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει τις ονομασίες στο αεροδρόμιο των Σκοπίων και τις λεωφόρους της πόλης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.

“Βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου μπορούμε να κατακτήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας και να δημιουργήσουμε μια γειτονιά σε όλα τα Βαλκάνια ευημερούσα. Μπορούμε να δουλέψουμε από κοινού για να εξυπηρετήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Ηρθε η στιγμή να βρούμε μια λύση γιατί είναι ζωτική για την προοπτική μας ως προς την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Η τελική λύση πρέπει να είναι αποδεκτή από τις δύο πλευρές. Πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την εθνική αξιοπρέπεια των λαών μας”, επισήμανε ο κ. Ζάεφ.

«Οι δράσεις μας δείχνει την καλή μας πίστη. Αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος του γείτονα μας», κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ στις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός.

«Θα παραμείνουμε δεσμευμένοι υπό τη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ και τον κ. Νίμιτς» προσέθεσε ο κ. Ζάεφ και σημείωσε πως «οι υπουργοί Εξωτερικών θα είναι υπεύθυνοι για τη διαδικασία και για όλες τις διαπραγματεύσεις, υπό τη δική μας επίβλεψη».

Ήρθε η στιγμή για να βρούμε μια λύση γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την προοπτική μας ως προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, διαμήνυσε ο κ. Ζάεφ.

Επισήμανε πως η τελική λύση πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο μεριές και σημείωσε πως η λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την εθνική αξιοπρέπεια των λαών μας, για να δείξουμε πρακτικά ότι είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε λύση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο και τον αυτοκινητόδρομο.

«Είμαστε δεσμευμένοι να χτίσουμε εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών μας , με απώτερο στόχο να συμβάλουμε στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα μεταξύ των χώρων μας. Είμαστε σε μια στιγμή που μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Θέλουμε να είμαστε εταίροι στην ΕΕ και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσουμε όλο το πλαίσιο των δυσκολιών», σημείωσε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: