Στον κλοιό του χιονιά η Ευρώπη, κακοκαιρία και στις ΗΠΑ με πολικές θερμοκρασίες




Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς με χαμηλές θερμοκρασίες βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και οι ΗΠΑ.

Στη Γερμανία έξι άνθρωποι ανάμεσά τους και δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους από τους σφοδρούς ανέμους που προκάλεσαν αλυσιδωτά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και στις αεροπορικές πτήσεις καθώς και τροχαία δυστυχήματα. Η κακοκαιρία προκάλεσε αποκοπές δέντρων ειδικά στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 203 χλμ την ώρα. Η σφοδρή καταιγίδα με την ονομασία Φρίντρικ προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και στις Βαυαρικές Αλπεις όπου αναβλήθηκε μεγάλη διοργάνωση σκι λόγω των χιονοστιβάδων.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης Βέλγιο και Ολλανδία. Πτήσεις ακυρώθηκαν ή γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω του παγετού ή και του χιονιού.

Πολικές θερμοκρασίες σημειώνονται στις ΗΠΑ αλλά οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ύφεση το Σαββατοκύριακο. Σχολεία στην Ατλάντα, τη Γεωργία και τη Βόρεια Καρολίνα έχουν κλείσει. Προειδοποιήσεις εκδόθηκαν για τη Φλόριδα, το Μισισίπι, τη Λουιζιάνα, το Τέξας και την Οκλαχόμα.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Reuters – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 19/01/2018 09:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: