Στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, ο Αλέξης Τσίπρας




Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πάρει μέρος στην πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου Ιορδανίας.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Κύπρου και ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου.

Αμέσως μετά, άρχισε η διμερής συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει η τριμερής και μετά το γεύμα εργασίας η διμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπτάλαχ ΙΙ.

Κατά την άφιξή του έγινε επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακάριου ΙΙΙ.

Οι δύο θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριμερής συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής και στις 13.15 θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, υπογραφές συμφωνιών και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στις τρεις αντιπροσωπείες.

Στις 15.15 θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Βασιλιά της Ιορδανίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

16/01/2018 10:44, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Του Ν. Ρούμπου, Λευκωσία
ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/01/2018 10:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: