Στήριξη του Gianni Pittella, προέδρου S&D, στον Νικόλα Παπαδόπουλο (video)




Εκ μέρους του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη, παρατίθεται πιο κάτω ο σύνδεσμος με το βιντεογραφημένο μήνυμα στήριξης του Gianni Pittella, Προέδρου της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και το ξεκάθαρο μήνυμά του για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό.

Αγαπητοί Σύντροφοι, Αγαπητοί Φίλοι,

Εμείς, η μεγάλη πολιτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι, ο δικός μας υποψήφιος για την Προεδρία της Κύπρου, ο Νικόλας, ο φίλος μου, μπορεί να κάνει τη διαφορά, τη μεγάλη διαφορά, για την Κύπρο και να συμβάλει προς μια πιο κοινωνική Ευρώπη με αξίες, αρχές και αλληλεγγύη.

Ο Νικόλας μπορεί να διασφαλίσει μια Ευρωπαϊκή κοινωνία με κοινωνική δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες και αλληλεγγύη, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, κοινωνική ένταξη και ευημερία για όλους, ιδιαίτερα για τους αδύναμους, ανεξαρτήτως της κοινωνικοοικονομικής θέσης. Ο λαός της Κύπρου αξίζει μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, όπου επικρατεί η διαφάνεια. Πιστεύουμε ότι ο Νικόλας θα αγωνιστεί για αυτό και έχει τη δυνατή και ξεκάθαρη υποστήριξή μας.

Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για μια σταθερή και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, που να σέβεται απόλυτα το κράτος δίκαιου της ΕΕ που βασίζεται στις ευρωπαϊκές μας αξίες και αρχές, το κοινοτικό κεκτημένο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιακές ελευθερίες για όλους τους πολίτες της Κύπρου.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι, εμείς, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ήμασταν οι πρώτοι που δηλώσαμε, ενόψει της διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα, ότι δεν χρειάζονται ξένα στρατεύματα, ούτε τρίτες χώρες, για να εγγυηθούν την ασφάλεια και ανεξαρτησία της Κύπρου και των πολιτών της. Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με αυτό. Στηρίζουμε σταθερά αυτή την θέση και τονίζουμε με έμφαση ξανά ότι η ΕΕ είναι ο καλύτερος εγγυητής για όλους τους Κυπρίους και μπορεί να επιβλέψει την εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας.

Ψηφίζουμε για την αλλαγή!

Ψηφίζουμε για τον Νικόλα! Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της χώρας σας!

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/01/2018 20:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: