Στην τελική ευθεία ο προεκλογικός αγώνας στην Κύπρο: Σύγκρουση Νικόλα με Αναστασιάδη




Εν αναμονή και των τελευταίων δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, το προεκλογικό σκηνικό στην Κύπρο έχει πάρει φωτιά.

Ο τελευταίος γύρος πριν το στήσιμο των καλπών κρίνεται ως ο πλέον καθοριστικός, με τα επιτελεία να μετρούν τα κουκιά τους ένα προς ένα. Κρατώντας υψηλούς τόνους σε όλα τα μέτωπα επιδιώκουν την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση των δικών τους δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν συνεχώς θέματα τα οποία θεωρούν ικανά να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές αναποφάσιστων και ψηφοφόρων που απέχουν συνειδητά από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο επέλεξε τη Δευτέρα αντί απαντήσεως προς τις ποικίλες επικρίσεις προς την κυβέρνηση, να προβάλει την τριμερή διάσκεψη μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας που πραγματοποιείται την Τρίτη στη Λευκωσία.

Επιτελείο Αναστασιάδη και Πινδάρου ανέδειξαν μέσα από την τριμερή συνάντηση την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και τη γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή, αναφέρει ο Φρίξος Δαλίτης στον Φιλελεύθερο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Αναστασιάδης θέλησε τη Δευτέρα να δώσει τη δική του εξήγηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε σχέση με την αναφορά του σε συνέντευξη ότι «τα ΜΕΔ δεν λύνονται με λεφτά της μαμάς».

Το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, ωστόσο, συντηρεί το θέμα με τον επικεφαλής της εκστρατείας του, Χρύση Παντελίδη, να σχολιάζει ότι ο Πρόεδρος παραμένει αμετανόητος. Το στρατόπεδο του υποψήφιου Προέδρου επανέφερε επίσης το θέμα του «κουρέματος» με τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης και την πρόταση για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια. Παράλληλα, βρίσκονται επί ποδός για τη μεγάλη τελική προεκλογική συγκέντρωση απόψε στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία».

 

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται και οι διεργασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Φρίξος Δαλίτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: