Σωρεία επαφών Τραμπ για να “σωθεί” το ομοσπονδιακό κράτος: Ο Πενς μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή…




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζητά με Δημοκρατικούς γερουσιαστές αλλά και με κοινοβουλευτικούς του δικού του κόμματος προσπαθώντας να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ώστε να αποφευχθεί μια αναστολή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος κοινοβουλευτικών υποθέσεων του Λευκού Οίκουκ, Μαρκ Σορτ, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη και των δύο κομμάτων. “Θα συνεχίσει να το κάνει αυτό. Θα ηγηθεί σε αυτό το ζήτημα”, πρόσθεσε, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα.

Ο Πενς θα μεταβεί στη Μέση Ανατολή, παρά τον κίνδυνο “κλεισίματος” της αμερικανικής κυβέρνησης

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα μεταβεί, όπως είναι προγραμματισμένο, στη Μέση Ανατολή όπου θα έχει επαφές με τους ηγέτες της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Ιορδανίας ακόμα κι αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «κλείσει» τα μεσάνυχτα, καθώς το ταξίδι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

«Οι συναντήσεις του αντιπροέδρου.. είναι καίριας σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και τους στόχους που έχουν οριστεί σε διπλωματικό επίπεδο, επομένως ο αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή όπως έχει προγραμματιστεί» δήλωσε η Αλίσα Φάραχ, μια από τις εκπροσώπους τύπου του Μάικ Πενς.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

19/01/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: