Σκοπιανό: Η μάχη στο εσωτερικό γίνεται για λόγους εντυπώσεων




Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο και οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις για το Σκοπιανό θα είναι ραγδαίες .

Η πρώτη επίσημη επαφή θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη που ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς θα δεχθεί τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό των Σκοπίων B. Osmani.

Ωστόσο η μάχη στο εσωτερικό έχει ξεκινήσει και είναι έντονη.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για «παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού» και την επίθεση του στην αξιωματική αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε για αμήχανη και ανεύθυνη στάση, η Νέα Δημοκρατία επανήλθε καί επισημαίνει την απουσία ενιαίας κυβερνητικής στάσης. Παράλληλα υπενθυμίζει αποσπάσματα από  ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα οποία όπως λέει αποδυκνείουν την σταθερή θέση για το θέμα των Σκοπίων.

Στην αντιπαράθεση αυτή ήρθε να προστεθεί ανακοίνωση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για κοντόφθαλμη και ανεύθυνη στάση.

Οι έντονοι αυτοί διαξιφισμοί στο προανάκρουσμα ακόμα της διαδικασίας, δείχνουν αφενός την μεγάλη σπουδή της Κυβέρνησης να κλείσει το θέμα – ίσως και εξαιτίας πιέσεων απο τους συμμάχους – αλλά και την αγωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκμεταλλευτεί τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες Καμμένου, πριν αναγκαστεί,ενδεχομένως και από τις συγκυρίες, να αποδεχθεί την προτεινόμενη λύση στην ονομασία.

Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα παιχθεί ένα «blamegame» γύρω απο το Σκοπιανό που πολύ θα απέχει απο την ουσία του θέματος και αυτό ίσως γιατί οι τελικές αποφάσεις να υπαγορευτούν από άλλους παράγοντες.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΣΙΜΟΣ ΡΕΚΤΗΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: