«Σκάλωσε» στους θεσμούς το πολυνομοσχέδιο – Η κυβέρνηση διορθώνει τα “αγκάθια”




Φαίνεται ότι δεν ήταν μια απλή διαδικασία η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που “σφραγίζει” την Τρίτη αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές διαπίστωσαν “προβληματάκια” στις διατάξεις του και ζήτησαν αλλαγές.

Το πολυνομοσχέδιο μπήκε στο μικροσκόπιο των θεσμών και οι διαφωνίες εξετάστηκαν σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και του οικονομικού επιτελείου.

Το νομοσχέδιο είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί σήμερα το πρωί στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τη επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου.

Ένα από τα βασικά θέματα – αγκάθια που τέθηκε από τους οι θεσμούς είναι αυτό της επέκτασης των πλειστηριασμών στο οποίο δίνουν εξαιρετική σημασία.

Μετά απο μια διακοπή αρκετών μηνών οι πλειστηριασμοί επανέρχονται απο αύριο σε ειρηνοδικεία αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τα σημεία της διαφωνίας δεν έχουν γίνει πλήρως γνωστά αλλά κυβερνητικοί παράγοντες έκαναν λόγο για διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα διευθετηθούν και το Ν/Σ θα κατατεθεί σήμερα.

Στις 600 σελίδες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία (απαιτείται η συμμετοχή του 50% +1), αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης επιδομάτων και αναπροσδιορισμός των φοροαπαλλαγών

Το νομοσχέδιο των 600 σελίδων, θα περάσει και από το EWG την ερχόμενη Πέμπτη ενώ αποτελεί το ορόσημο για την Τρίτη αξιολόγηση και την αποδέσμευση των επόμενων δόσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: