Συγκροτούν αντίπαλη στην Τουρκία συροκουρδική στρατιωτική δύναμη οι ΗΠΑ: Οργή Άγκυρας

Soldiers of he People’s Protection Unit (YPG, part of the Syrian Democratic Forces, SDF) patrol next to destroyed buildings at Raqqa city, Syria. EPA, YOUSSEF RABIE YOUSSEF
Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός συνεργάζεται με τις συμμαχικές συριακές πολιτοφυλακές για την συγκρότηση δύναμης 30.000 μαχητών.

Αυτό ανακοίνωσε ο συνασπισμός, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας που δεν μπορεί να αποδεχτεί την υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία.

Ανώτερος Tούρκος αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερ πως η εκπαίδευση από τις ΗΠΑ της νέας «Δύναμης Συνοριακής Ασφάλειας» είναι ο λόγος που ο αμερικανός επιτετραμμένος εκλήθη την Τετάρτη στην Άγκυρα. Ο αξιωματούχος δεν επεκτάθηκε.

Σε email προς το Ρόιτερ, το Γραφείο Δημόσιων Σχέσεων του συνασπισμού επιβεβαίωσε λεπτομέρειες για την υπό συγκρότηση δύναμη που δημοσιεύθηκαν από τον ιστότοπο Defense Post.

Θα τελεί υπό τη διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίες πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με τη βοήθεια του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

14/01/2018 16:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal