Σύγκλιση με τα κόμματα, πλην ΝΔ , Ένωσης Κεντρώων, για ονομασία ΠΓΔΜ, βλέπει η κυβέρνηση




«Το πολιτικό συμπέρασμα από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ότι φαίνεται να δημιουργείται μια σύγκλιση με τα περισσότερα κόμματα, με εξαίρεση τον κ. Μητσοτάκη και την Ένωση Κεντρώων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm».

Χαρακτήρισε «μεγάλη εξαίρεση» και «δυστυχή εξέλιξη» τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «έχει απομείνει μόνος με τον κ. Λεβέντη σε μία γραμμή η οποία δείχνει ότι ούτε το πολιτικό σθένος έχει να υπηρετήσει μια εθνικά υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική και επίσης, από ό,τι φαίνεται, αμφιταλαντεύεται διαρκώς και τελικά καταλήγει να σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του». Πρόσθεσε πως είναι «αδιέξοδη» αυτή η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, η οποία «δεν συνάδει και με την πολιτική γραμμή που είχε η ΝΔ στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Σε ερώτηση για την κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε ότι «είναι δεδομένη και σταθερή», εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, αν έρθει στη Βουλή μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, αυτή θα ψηφιστεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο είπε ότι έχει «καλή χημεία» με τον Αλέξη Τσίπρα και παρατήρησε ότι ισχύουν οι δηλώσεις του πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση εφόσον υπάρξει μια ευρεία πολιτική συναίνεση και πως έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

29/01/2018 11:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: