Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ο Αυγενάκης




«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη και είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας έτοιμη να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Κιλκίς στη Γουμένισσα.

Ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έβαλε τη χώρα σε μια περιπέτεια και τη βύθισε σε μια βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση, αναφέροντας ότι τα χρέη των Ελλήνων προς τις εφορίες ξεπέρασαν, για πρώτη φορά, τα 100 δισ. ευρώ και αυτό «είναι η απόλυτη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της». Πρόσθεσε πως «το 2018 έχει 2 δισ. επιπλέον μέτρα, 900 εκατ. νέοι φόροι, μειώσεις στις συντάξεις, νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης, επέκταση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”» και σημείωσε ότι «έχει θράσος ο κ. Τσίπρας να λέει ότι η 3η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς κανένα νέο μέτρο». Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Σε ότι αφορά στο θέμα των Σκοπίων επισήμανε ότι «η γραμμή του Βουκουρεστίου είναι η εθνική γραμμή της χώρας και από αυτήν τη γραμμή δεν μπορούμε και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποκλίνουμε. Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να διεκδικήσουμε. Ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε είναι ευπρόσδεκτο, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο». Επισήμανε ότι η γραμμή Βουκουρεστίου σημαίνει τρία πράγματα. Πρώτον το όνομα, δεύτερον οι χρήσεις του (erga omnes) και τρίτον ο αλυτρωτισμός, οι απαράδεκτες διεκδικήσεις των Σκοπίων και η προσπάθεια καπηλείας της ιστορίας και της ιστορικής παρακαταθήκης της Μακεδονίας.

«Μακάρι να μπορεί το θέμα να λυθεί με όρους αξιοπρέπειας και με όρους, οι οποίοι θα είναι ωφέλιμοι για το εθνικό συμφέρον. Αλλά, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να ξέρει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να προσβλέπει σε καμία περίπτωση στη δική μας στήριξη. Και σίγουρα να μην μας θεωρεί κανείς δεδομένους. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους επειδή είμαστε εθνικά υπεύθυνοι. Αν η λύση, η οποία προταθεί δεν μας ικανοποιεί, προφανώς και θα την απορρίψουμε και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την στηρίξουμε», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης για τη στάση της Ν.Δ στο ζήτημα.

Είπε ακόμα ότι το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος κήρυξε τη Ν.Δ σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα και σημείωσε: «Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι το σχέδιό μας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και οι Έλληνες το ξέρουν. Το 2018 θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, προβάλλουμε πιο συστηματικά τις πολιτικές του Προγράμματός μας. Καλούμε όλα μας τα στελέχη, όλα μας τα μέλη να είναι στην πρώτη γραμμή, συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι αυτής της προσπάθειας πολιτικής αλλαγής, η οποία αποτελεί πλέον εθνικό χρέος. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη δύναμη. Ο τελικός στόχος είναι ακόμα μπροστά μας. Ξέρουμε τι θέλουμε: Μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας. Με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα θα τα καταφέρουμε».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

13/01/2018 11:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: