Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Mega βρέθηκαν αμέσως στα γραφεία τους μόλις έγινε γνωστή η ανακοίνωση για το κλείσιμό του. Φωτογραφία Mega

Σε αγώνα καλούν τους εργαζομένους του Mega οι δημοσιογράφοι-μέλη του ΠΑΜΕ

“Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους επί 18 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του Mega σε αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα προκειμένου να εξοφληθούν όλες οι οφειλές προς αυτούς από πρώην, τωρινούς και επίδοξους «μετόχους».

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Σημειώνονται τα εξής:

Οπως είχε επανειλημμένα τονίσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μιλάμε για εκπροσώπους ορισμένων από τους μεγαλύτερους μονοπωλιακούς ομίλους της χώρας, και ως εκ τούτου δεν χωράει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για έλλειψη ρευστότητας και άλλες τέτοιες φλυαρίες.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ στην τελευταία συνέλευση εργαζομένων του Mega, υπογράμμισε πως η μόνη διεκδίκηση εκ μέρους τους πρέπει να είναι η εξόφληση όλων των οφειλών προς αυτούς και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Προειδοποίησε πως κάθε άλλη ενέργεια και με την συμβολή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στην κατεύθυνση προτροπής προς τους μετόχους του Mega και όσους άλλους καπιταλιστές η τραπεζίτες εμπλέκονται στην υπόθεση για να «διασώσουν» το κανάλι ώστε να έχουν δουλειά, τους εμπλέκει στις μυλόπετρες του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού με ολέθρια αποτελέσματα για τους ίδιους. Γιατί ούτε οι θέσεις εργασίας όλων διασφαλίζονται, ούτε τα εργασιακά τους διακαιώματα αφού θέλουν πάμφθηνους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους. Γι’αυτό υπογράμμισε ότι ακόμα κι αν το κανάλι «σωζόταν», τίποτα δεν τους εξασφάλιζε ότι δεν θα τους άδειαζαν στην επόμενη στροφή. Οι «μέτοχοι» δε χάνουν, από το μόχθο των εργαζομένων κερδίζουν και διασφαλίζουν τα κεφάλαιά τους, οι εργαζόμενοι είναι οι χαμένοι.

Οι εξελίξεις αυτές, ξεσκεπάζουν ακόμα περισσσότερο, τις πλειοψηφίες στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, που αντί να οργανώνουν έστω και στοιχειώδεις διεκδικητικούς αγώνες, επιδίδονται στις συνεννοήσεις με τα αφεντικά στηρίζοντας απροκάλυπτα τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και «στηρίζουν» τις απεργίες με «ανακοινώσεις»!

Σαν να μην υπήρχαν «χίλιοι λόγοι» λόγω της κατάστασης των εργαζομένων στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στο Mega, για να πορευθούμε μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, στον δρόμο του αγώνα με αφετηρία τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου-εκτρώματος, ένα δρόμο που οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες απέρριψαν.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ στέκεται αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Mega και τους καλεί ακόμα μια φορά, να ξεπεράσουν τις αυταπάτες και πρώτα-πρώτα όσους τις καλλιεργούν και να συνταχθούν αγωνιστικά με τους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν αντί να ζητιανεύουν το «έλεος» των αφεντικών.

Be the first to comment on "Σε αγώνα καλούν τους εργαζομένους του Mega οι δημοσιογράφοι-μέλη του ΠΑΜΕ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*