Σάρωσε τα SAG το “Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι”




Η δραματική ταινία “Three billboards outside Ebbing, Missouri” του Μάρτιν Μακ Ντόνα απέσπασε το σημαντικότερο από τα βραβεία SAG, του Σωματείου Ηθοποιών στις ΗΠΑ, που δίδονται στις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς, και θεωρούνται βαρόμετρο για τα Όσκαρ, κατά τη διάρκεια μιας τελετής απονομής στην οποία οι γυναίκες ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα. 

Η ταινία που θριάμβευσε στις Χρυσές Σφαίρες τοποθετείται πλέον ανάμεσα στα φαβορί για τα Όσκαρ, με τα οποία κορυφώνεται η εποχή των βραβείων του Χόλιγουντ, μαζί με “Το Σχήμα του νερού”, που κέρδισε το βραβείο των παραγωγών του Χόλιγουντ το Σάββατο.

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η πρωταγωνίστρια στις “Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” που αναφέρεται σε μια μάνα η οποία νοικιάζει τρεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο της πόλης για να εκδηλώσει την αγανάκτησή της και να καταγγείλει τη βραδύτητα με την οποία διεξάγει η αστυνομία την έρευνα για τον θάνατο της κόρης της, έφυγε με το αγαλματίδιο της καλύτερης κινηματογραφικής ηθοποιού.

Έχοντας αποσπάσει ήδη μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στον ρόλο αυτό, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ έχει προβάδισμα για το Όσκαρ του α’ γυναικείου ρόλου, όπως ο Γκάρι ‘Ολντμαν για τον α’ ανδρικό ρόλο. Ο 59χρονος Βρετανός απέσπασε ένα SAG για τον ρόλο του Ουίνστον Τσόρτσιλ που ερμήνευσε στην ταινία “Η πιο σκοτεινή ώρα”.

Τα ετήσια Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild/SAG) θεωρούνται αξιόπιστος δείκτης για τα Όσκαρ καθώς 1.200 από τα σχεδόν 6.000 μέλη του ψηφίζουν στην αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απονέμει τα πολύτιμα αγαλματίδια.

A.Γεωργίου , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: