Πρωτοβουλία ευρωβουλευτών για να τεθεί στην Ε.Ε η επίθεση εναντίον της «Αφρίκα»




Ο κίνδυνος για τη φυσική εξόντωση του συμπατριώτη μας κ. Σενέρ Λεβέντ, εκδότη της εφημερίδας «Αφρίκα» στο κατεχόμενο βόρειο μέρος της Κύπρου, δεν έχει εξαλείψει, τονίζει ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης σε δήλωσή του.

Συγκεκριμένα σημείωσε:

Μετά την ωμή επίθεση των οργάνων του Ερντογάν εναντίον του εκδότη και του προσωπικού της εφημερίδας «Αφρίκα» την οποία σθεναρά καταδικάζουμε, θέλω να ενημερώσω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία ‘ώστε να τεθεί ως κατεπείγον θέμα ενώπιων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από ξένους ευρωβουλευτές οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ομάδες .

Το μήνυμα προς το καθεστώς Ερντογάν θα προέρχεται από εξέχουσες προσωπικότητες του ευρωκοινοβουλίου που θεωρούν τέτοιους τραμπουκισμούς, πράξεις βαρβαρότητας που πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου της Ε.Ε η οποία περιλαμβάνει και την ελευθερία έκφρασης των ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα σε σχέση με τις απειλές και το μένος εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ, τα οποία συμβαίνουν εδώ και χρόνια, ευχόμαστε το τελευταίο επεισόδιο να συμβάλει ώστε ν’ αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, πόσο σημαντικό ήταν να δοθεί το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη -που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε κάθε κράτος μέλος στον προασπιστή των ευρωπαϊκών αρχών- στον Σενέρ Λεβέντ, ως ένα σχετικό έστω μέτρο ευρωπαϊκής προστασίας του.

Είναι σημαντικό να ενεργούμε προληπτικά στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: