Προχωρά με ταχύ ρυθμό η δημιουργία Στρατιωτικού Μουσείου στη Λευκωσία




Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η δημιουργία του Στρατιωτικού Μουσείου στη Λευκωσία και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του Μουσείου όπου θα εγκατασταθούν μεταξύ άλλων εκθέματα όπως άρματα μάχης, κανόνια, πολυβόλα κλπ.

Το Μουσείο θα στεγάζεται στο κτίριο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βύρωνος 16 απέναντι από το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως είναι γνωστό η απόφαση για δημιουργία του έχει εδώ και μερικούς μήνες εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο Μουσείο το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό μέσα στους επόμενους μήνες θα εκτίθενται αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τη στρατιωτική ιστορία της Κύπρου από αρχαιοτάτων χρόνων.

Η όλη προσπάθεια, σε ό,τι αφορά τα εκθέματα, γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων αλλά και ιδιώτες συλλέκτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του Μουσείου οι οποίοι και θα είναι διαθέσιμοι για επερχόμενες εκδηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας. Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/01/2018 15:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: