Πορεία αντιεξουσιαστών και συμπλοκές με τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το κάψιμο του διατηρητέου κτιρίου της κατάληψης "Libertatia", την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στην πορεία με αφορμή τον εμπρησμό της κατάληψης «Libertatia»

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εμπρησμό της κατάληψης «Libertatia» σε νεοκλασικό κτίριο της Λεωφόρου Στρατού.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 22 έως 37 ετών, οι οποίοι οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου αλληλέγγυοι προγραμματίζουν αργότερα συγκέντρωση συμπαράστασης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Δελφών, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτό, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομική κλούβα, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ -προκειμένου να τους απωθήσουν- έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα πνεύματα ηρέμησαν και η πορεία συνεχίστηκε, καταλήγοντας -μέσω κεντρικών δρόμων- στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όπου ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων στα γύρω στενά.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

23/01/2018 08:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Be the first to comment on "Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στην πορεία με αφορμή τον εμπρησμό της κατάληψης «Libertatia»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*