Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη, λέει ο Αυγενάκης




“Η σημερινή Κυβέρνηση έβαλε τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια και τη βύθισε σε μια βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση. Κρίση οικονομική, θεσμική, κοινωνική, κρίση του κράτους δικαίου» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτηρίζοντας απίστευτη την είδηση ότι τα χρέη των Ελλήνων προς τις εφορίες ξεπέρασαν, για 1η φορά, τα 100 δισ. ευρώ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επεσήμανε πως αυτό είναι η απόλυτη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης. «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική. Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης και της δυσβάσταχτης φορολόγησης. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον υπερφορολόγησης, υπερβολικών ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και σχεδόν παραλυτικής γραφειοκρατίας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση των χωρών με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος για επιχειρήσεις.

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το συνολικό οικονομικό κλίμα εξαιρετικά αρνητικό, προσθέτοντας πως η Ελλάδα, υπό τη σημερινή Κυβέρνηση, δεν προσφέρει κανέναν από τους παράγοντες που μπορούν να πείσουν οποιαδήποτε εταιρεία, ημεδαπή ή αλλοδαπή, να επενδύσει στη χώρα μας. «Η Κυβέρνηση δεν προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που καθορίζουν ένα υγιές περιβάλλον επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης. Το περιβάλλον αβεβαιότητας έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες. Εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες ψάχνουν άλλες λύσεις για να αποφύγουν τη φορολογική και ασφαλιστική «καταιγίδα». Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα «εχθρικό» περιβάλλον για την ίδρυση και ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας» είπε κάνοντας λόγο για αδιέξοδη πολιτική.

Ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως το 2018 θα επιβάλλει 2 δισ. επιπλέον μέτρα, 900 εκ. νέους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης ενώ αναφέρθηκε και στην επέκταση των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας. Πρόσθεσε μάλιστα πως από την 1η Ιανουαρίου 2020, μειώνεται το αφορολόγητο. «Έχει περίσσιο θράσος ο κ. Τσίπρας να λέει ότι «η 3η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς κανένα νέο μέτρο». Η Κυβέρνηση ασκεί ψηφοθηρία με τα επιδόματα και το ασφαλιστικό. Αυτό που κάνει είναι να επιδεινώνει την κατάσταση για όλους. Προκαλεί τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία, διώχνει τις επενδύσεις, ενθαρρύνει τις αδήλωτες αποδοχές και τη μαύρη εργασία. Προτιμά μια πολιτική επιδομάτων από μια πολιτική ανάπτυξης. Εμπαιγμός και κοροϊδία είναι και το «success story» εξόδου από τα Μνημόνια: Το 3ο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018. Ήταν ένα πρόγραμμα αχρείαστο. Και ξεκινάει το 4ο Μνημόνιο, με ψηφισμένα μέτρα για το 2019-2020 ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Η καραμέλα ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια είναι μεγάλο ψέμα» τόνισε. Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ είπε πως με αυτό η Κυβέρνηση επισφραγίζει την εφαρμογή των 3ου και 4ου Μνημονίων που συνοδεύουν την δήθεν «καθαρή έξοδο» τον Αύγουστο.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Αυγενάκης είπε πως το 2008 η ΝΔ ανέδειξε την εθνική γραμμή και προσδιόρισε τα όρια αποδοχής της λύσης που μπορούμε να δεχθεί. «Η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας. Αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας, το erga omnes. Αναφέρομαι και στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων, που προσβάλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Αυτά πρέπει να σταματήσουν, αν θέλουμε πραγματικά να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Να μας έχετε εμπιστοσύνη, σε αυτό το θέμα, διότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η Παράταξη που πάντα έβαλε πρώτα το συμφέρον της χώρας. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε και στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία και τη μείωση της φορολογίας, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως οι επόμενες εκλογές δεν είναι μια μάχη για πολιτική κυριαρχία αλλά μια μάχη για την ψυχή του Έθνους. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουμε ότι η πατρίδα μας θα έχει το μέλλον που της αξίζει. Με κουράγιο, αυτοπεποίθηση, σκληρή δουλειά, εντιμότητα και συνέπεια, αυτήν τη νίκη θα την κατακτήσουμε. Και η επιβράβευση θα είναι τεράστια. Στόχος μας να αναπτύξουμε ευρείες κοινωνικές συμμαχίες με παραγωγικές δυνάμεις, όπως εσείς. Σας θέλουμε όχι μόνο σήμερα, αλλά και αύριο που η ΝΔ θα είναι Κυβέρνηση. Σας θέλουμε συνομιλητές και συνεργάτες στη μεγάλη εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Όχι στη φτώχεια. Όχι άλλα χαμένα χρόνια. Όχι άλλες ξενιτεμένες γενιές. Ναι στο νέο πατριωτισμό. Ναι στην αλληλεγγύη. Ναι στην Ελλάδα της αλήθειας και της ευθύνης. Ναι στην ελπίδα μιας καινούριας εποχής» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

14/01/2018 08:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: