Πάνω από 270.000 Σύροι εκτοπίστηκαν λόγω των μαχών στο Ιντλίμπ, τη Χάμα και την Αφρίν

FILE PHOTO. Fighters of the Turkish-backed Free Syrian Army hold their weapons in the Syria city of Azez, near the Syrian-Turkish border. EPA, HASAN KIRMIZITAS
Περισσότεροι από 270.000 Σύροι εκτοπίστηκαν λόγω των μαχών στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα, όπου από τα τέλη Δεκεμβρίου συγκρούονται οι αντάρτες με τις δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Οι οργανωμένοι καταυλισμοί που θα φιλοξενούσαν αυτούς τους ανθρώπους είναι υπερπλήρεις κι έτσι πολλοί αναγκάζονται να μείνουν σε κάποιον από τους 160 αυτοσχέδιους καταυλισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ, εξήγησε η Ούρσουλα Μίλερ, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια, αρμόδια για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

“Κατά τους κρύους και υγρούς χειμερινούς μήνες πολλές οικογένειες δεν διαθέτουν τίποτ’ άλλο για να καταφύγουν παρά μόνο μια σκηνή, την οποία μοιράζονται με άλλους”, περιέγραψε.

“Οι αεροπορικές επιδρομές και οι μάχες στο νότιο Ιντλίμπ και στη βόρεια Χάμα ανάγκασαν περισσότερους από 270.000 ανθρώπους να φύγουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι μόνο τον Δεκέμβριο στοχοθετήθηκαν 16 νοσοκομεία και κλινικές.

Βορειότερα, στην περιοχή της Αφρίν, 15.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν και οι χίλιοι από αυτούς κατευθύνθηκαν στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού. Εδώ και αρκετές ημέρες οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τους Κούρδους πολιτοφύλακες στην περιοχή αυτή.

Η Μίλερ είπε στο Συμβούλιο ότι τον Ιανουάριο οι συριακές αρχές μπλόκαραν τις αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια αφού έδωσαν άδεια διέλευσης μόνο σε δύο τέτοιες αυτοκινητοπομπές, που κατευθύνθηκαν σε περιοχές όπου τον Δεκέμβριο ήταν δύσκολη η πρόσβαση.

Περισσότεροι από 13,1 εκατομμύρια Σύροι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων και των 6,1 εκατομμυρίων εκτοπισμένων.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

30/01/2018 21:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Νέα Υόρκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal