Ουάσιγκτον & Σεούλ δεν θα πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Χειμερινή Ολυμπιάδα




Οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να μην πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στην πόλη Πιοντσάνγκ, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο yonhap news agency.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε Ιν πήραν την απόφαση αυτή κατά την διάρκεια 30λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μεταξύ τους.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την μεταξύ τους συνεργασία όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης με την Βόρειο Κορέα. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας υπογράμμισε ότι η Σεούλ «θα έχει στενές διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ» στο ζήτημα του ενδοκορεατικού διαλόγου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times η Νότια Κορέα είχε προτείνει στις ΗΠΑ να μεταφερθεί η διεξαγωγή των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεων Foal Eagle όπως και οι ασκήσεις Key Resolve που διεξάγονται από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα η Σεούλ είχε προτείνει να διεξαχθούν μετά την λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 18 Μαρτίου.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην νοτιοκορεατική πόλη Πιοντσχάν, που βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Βόρειο Κορέα, από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ


04/01/2018 18:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ Ria Novosti
Τόκιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: