Ο Τσίπρας στην Κύπρο έχοντας στο μυαλό του τον ανασχηματισμό: Μίλησε με Καμμένο




Το ερώτημα εάν πραγματοποιηθεί ή όχι ευρύτερος ανασχηματισμός, μετά την παραίτηση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, αναμένεται να απαντηθεί άμεσα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα συνομιλήσουν πριν από την αναχώρηση του Έλληνα πρωθυπουργού για τη Λάρνακα.

Ο πονοκέφαλος του πολυνομοσχεδίου «πέρασε» για τον κ. Τσίπρα και τον εταίρο του στην κυβέρνηση και οι 154 βουλευτές που το ψήφισαν απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον πρωθυπουργό..

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αποφασίσει εάν θα αντικαταστήσει μόνο τον κ. Ζουράρι στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ή θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό για να “φρεσκάρει” την κυβέρνησή του. Χθες στη Βουλή είχε μία πρώτη κουβέντα με τον κ. Καμμένο ο οποίος και πρέπει να προτείνει πρόσωπο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για να αντικαταστήσει τον κ. Ζουράρι.

Πάντως, χθες το βράδυ προκάλεσε μεγάλη εντύπωση μία δαρροή που αφορούσε το Σκοπιανό:

«Ελπίζουμε ότι το επόμενο μεγάλο κοινοβουλευτικό ‘ραντεβού’ θα αφορά στο θέμα του ονοματολογικού για την ΠΓΔΜ» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ελπίζουν το επόμενο μεγάλο κοινοβουλευτικό ‘ραντεβού’ να αφορά στο θέμα του ονοματολογικού για την ΠΓΔΜ, εξηγώντας ότι αυτό που προέχει τώρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδιου, είναι το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης ενόψει του Γιούρογκρουπ της 22ας Ιανουαρίου, για την οποία απομένουν «δευτερεύοντα προαπαιτούμενα» (κυρίως αφορούν διοικητικές και υπουργικές αποφασεις).

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Πηγή: Κοινοβουλευτικό “ραντεβού” για το “Σκοπιανό”, “προαναγγέλλουν” κυβερνητικές πηγές… 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: