Ο Ροναλντίνιο ανακοίνωσε τους…τίτλους τέλους




Ο Ρονάλντιντο δεν έχει παίξει από το 2015 αλλά απέφυγε να σταματήσει οριστικά την καριέρα του μέχρι σήμερα.

«Σταμάτησε, τελείωσε», δήλωσε ο Aσίς στην εφημερίδα Rio de Janeiro «O Globo». «Θα κάνουμε κάτι αρκετά μεγάλο, κάτι  όμορφο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, πιθανώς τον Αύγουστο».
 

Οι εκδηλώσεις, κατά πάσα πιθανότητα αποχαιρετιστήριοι αγώνες, θα  γίνουν στη Βραζιλία, την Ευρώπη και την Ασία και θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν έναν αγώνα με την εθνική ομάδα, ανέφερε ο Άσις.
 

Ο Ροναλντίνιο, ο οποίος θα γίνει 38 ετών τον Μάρτιο, άρχισε την καριέρα του στη Γκρέμιο και έπαιξε για άλλες επτά ομάδες: Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Κερετάρο, Φλαμένγκo, Ατλέτικο Μινέιρο και Φλουμινένσε.

Ηταν στην Μπαρτσελόνα μεταξύ 2003 και 2008 όπου πέρασε τα χρόνια δόξας του, κάνοντας μερικές από τις κορυφαίες εμφανίσεις τόσο εκείνος όσο και οι Καταλανοί, με  ίσως πιο αξιοσημείωτη μια νίκη 3-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Bernabeu το 2005.

Βοήθησε τους Καταλανούς στο Champions League το 2006, τη La Liga το 2005 και το 2006 και κέρδισε την Χρυσή Μπάλα το 2005. Ο Ροναλντίνιο έφυγε για τη Μίλαν το 2008 και κέρδισε το scudetto εκεί το 2011, προτού γυρίσει πίσω στη Βραζιλία για να πάρει  με την Ατλέτικο Μινέιρο τον πρώτο τίτλο του Copa Libertadores το 2013.

Έπαιξε 101 φορές για τη Βραζιλία, σημειώνοντας 35 γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός φάουλ από 36 μέτρα με αντίπαλο την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Aντώνης Βαζογιάννης , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: