Ο Ρέγκλινγκ προειδοποιεί: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε επιτήρηση και μετά το Μνημόνιο




Πιο αυστηρή μεταμνημονιακή επιτήρηση από αυτήν που είχαν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που ακολούθησαν πρόγραμμα σταθερότητας, θα έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί υπό επίβλεψη μετά το τέλος του προγράμματος. «[Είναι μία] φυσιολογική διαδικασία που είναι πιο σημαντική σε αυτή την περίπτωση διότι η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα από τον ESM από τις άλλες χώρες», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος τους ESM συνδύασε την εκτίμηση αυτή με την πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι είναι λογικό τα κράτη της ευρωζώνης και ο ESM να θέλουν να διασφαλίσουν ότι «ως αντάλλαγμα οι πολιτικές θα παραμείνουν υγιείς, ότι δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα σε συμφωνημένα βήματα και μέτρα».

Τέλος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι οι αποφάσεις των θεσμών για την επόμενη μέρα της Ελλάδας θα ληφθούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Μνημονίου, τον ερχόμενο Αύγουστο.

ΚΥΠΕ, Ελλάδα/Αθήνα 24/01/2018 07:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: