O Kωνσταντίνος Μαυροπάνος στην Άρσεναλ: Από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Αγγλία




Το καλύτερο δώρο εορτών θα πάρει φέτος -έστω και λίγο καθυστερημένα- ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Ο Έλληνας αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην Αγγλία και θα υπογράψει -αν δεν έχει υπογράψει ήδη- με την Άρσεναλ το νέο συμβόλαιό του.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επικοινώνησε με τον πατέρα του παίκτη, Θανάση Μαυροπάνο, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά για το πώς ξεκίνησε το ενδιαφέρον των «κανονιέρηδων». Ακόμη αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που έχει κάνει από πολύ μικρός ο γιος του, καθώς και στο ενδιαφέρον από ελληνικές και ξένες ομάδες.

Ο περιχαρής πατέρας δεν έκρυψε τη μεγάλη επιθυμία του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, η οποία ήταν να μεταγραφεί σε μια ομάδα του εξωτερικού, προκειμένου να πάρει πολύτιμες παραστάσεις. Άλλωστε, είναι από τους ποδοσφαιριστές που από μικρή ηλικία, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του, είχε δουλέψει πολύ σκληρά. «Το όνειρό του αυτό ήταν, να πάει σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Το παιδί εργαζόταν πάρα πολύ. Έπαιζε από 5 χρονών ποδόσφαιρο και στις προπονήσεις δούλευε σκληρά για να βελτιωθεί» τόνισε.

Οι «κανονιέρηδες» θα δαπανήσουν για τη μεταγραφή το ποσό των 2.150.000 ευρώ, που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο νεαρός αμυντικός έχει αγωνιστεί με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» μόλις 16 φορές στη Super League και πρόλαβε σ’ αυτό το διάστημα να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του και το πλούσιο ταλέντο του, τού εξασφάλισαν πενταετές συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο.

Η Άρσεναλ δεν ήταν η μόνη επιλογή για τον 20χρονο αμυντικό. Δημοσιεύματα ήθελαν τον Ολυμπιακό και άλλες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας να έχουν χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΣ για να τον αποκτήσουν. Ο πατέρας του επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων, ενώ αποκαλύπτει και τις προτάσεις συλλόγων από το εξωτερικό. «Υπήρχε ενδιαφέρον από πάρα πολλές ομάδες στην Ελλάδα. Είχαν κάνει επίσημες προτάσεις και τις εξέταζε σοβαρά ο ΠΑΣ. Υπήρχαν, όμως, και προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού» τονίζει ο Θανάσης Μαυροπάνος.

Το ενδιαφέρον της Άρσεναλ προέκυψε τις τελευταίες 10 ημέρες, αλλά μεγάλο ρόλο στην υλοποίηση της μεταγραφής έπαιξε και ο σωστός χειρισμός της διοίκησης του ΠΑΣ. «Η Άρσεναλ προέκυψε τις τελευταίες 10 ημέρες. Ο πρόεδρος δεν μας το έλεγε έως την τελευταία στιγμή. Μας έλεγε μη βιάζεστε και μας το είπε το τελευταίο διάστημα».

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που θα πάρει μεταγραφή στην Άρσεναλ, μετά τον Στάθη Ταυλαρίδη, και είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρό του. Μάλιστα, ο Έλληνας αμυντικός δεν έκρυβε όλο αυτό το διάστημα την χαρά του, αλλά και την αγωνία του. «Η αντίδρασή του ήταν φυσιολογική. Περίμενε με αγωνία, αλλά γενικότερα ήταν πολύ χαρούμενος».

Ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του, αλλά τόνισε ότι θα δοθεί δανεικός. Ο Θανάσης Μαυροπάνος, όμως, είπε ότι όλα είναι ανοιχτά και υπάρχει περίπτωση να μη δοθεί δανεικός. Τα σενάρια θέλουν να πηγαίνει δανεικός στην Βέρντερ Βρέμης, η οποία είχε εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. «Από όσο ξέρω, δεν είναι ακόμα σίγουρο. Το πιθανότερο είναι να πάει δανεικός στη Γερμανία, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο. Νομίζω είναι 50-50%».

Τέλος, όσο προσγειωμένος και να είσαι, η χαρά του πατέρα στην επιτυχία του γιου σου δεν περιγράφεται. Ο Θανάσης Μαυροπάνος τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος με το γεγονός ότι ο γιος του προοδεύει. «Είμαι σίγουρα χαρούμενος. Σαν πατέρας, όταν βλέπεις το παιδί σου να προοδεύει και να προχωράει, χαίρεσαι».

Το όνειρο του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, λοιπόν, τώρα ξεκινάει και θα προσπαθήσει να στεριώσει σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως.

Νίκος Λάκατας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: