Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του Τύπου καταδικάζει τις επιθέσεις κατά της “Αφρίκα”




Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία του Τύπου Αρμλέμ Ντεζίρ καταδίκασε τις επιθέσεις κατά των γραφείων της τ/κ εφημερίδας Αφρίκα, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει την ελευθερία του Τύπου “και τις δημοσιογραφικές κοινότητες στην Κύπρο”.

“Καταδικάζω τη βίαιη επίθεση κατά της Αφρίκα. Ο βανδαλισμός και η βία κατά μιας εφημερίδας δεν είναι ποτέ αποδεκτά. Αυτή είναι μια επίθεση κατά της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης στο νησί. Οι δημοσιογράφοι και το σημαντικό τους έργο πρέπει να τυγχάνουν προστασίας”, είπε πως ο κ. Ντεζίρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΕ.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 21 Ιανουαρίου, με την οποία κάλεσε τους “Κύπριους αδελφούς και αδελφές του” να προχωρήσουν στις “ενδεδειγμένες ενέργειες” κατά της εφημερίδας. Ο κ. Ντεζίρ υπογράμμισε πως “προσπάθειες για εκφοβισμό των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα. Επιπρόσθετα πρέπει να μπορούν να εργάζονται χωρίς φόβο. Η διασφάλιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα παντού στην περιοχή του ΟΑΣΕ”, ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη το γεγονός ότι η `Ενωση Συντακτών Κύπρου, η τ/κ Συντεχνία Basin-Sen και η `Ενωση Τ/κ δημοσιογράφων καταδίκασαν την επίθεση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως το Γραφείο του κ. Ντεζίρ δραστηριοποιείται ενεργά στην Κύπρο από την έναρξη του προγράμματος “Κυπριακός Διάλογος”, τον Μάρτιο του 2017 και πως το Γραφείο ξεκίνησε διάλογο με εκπροσώπους Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφων σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στη βελτίωση της ανάπτυξης της δεοντολογίας και των μηχανισμών αυτορύθμισης στην Κύπρο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ MEDIA ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/01/2018 11:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: