O Δήμος Ζωγράφου τιμά τους καλλιτέχνες του με μια σειρά εκδηλώσεων




Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, ηθοποιό  Θανάση Παπαγεωργίου, ιδρυτή του θεάτρου ΣΤΟΑ & πρόεδρο του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του Δήμου Ζωγράφου, διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων – με ελεύθεση είσοδο – αφιερωμάτων  σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, θεατρικούς συγγραφείς που γεννήθηκαν ή   έζησαν στου Ζωγράφου.

Νίκος Κούρκουλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Δημήτρης Ποταμίτης, Στάθης Ψάλτης (υπήρξε δημοτικός σύμβουλος), Θανάσης Παπαγεωργίου, Λήδα Πρωτοψάλτη , Παύλος Ορκόπουλος, Βασίλης Κατσικονούρης, Γιώργος Κέντρος, Κατερίνα Λέχου, Ρένος Χαραλαμπίδης,  και άλλοι πρωταγωνιστές & δημιουργοί.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «ΣΤΟΑ» (Μπισκίνη 55, Ζωγράφου),  η πρώτη τιμητική βραδιά για τον αείμνηστο ηθοποιό Γιώργο Τσιτσόπουλο & τους Κατερίνα Λέχου Ηθοποιό, Λεωνίδα Βαρδαρό Σκηνοθέτη – Ηθοποιό, Ρένο Χαραλαμπίδη Σκηνοθέτη – Ηθοποιό, Παύλο Ορκόπουλο Ηθοποιό.

Θα προβληθούν βίντεο από σημαντικές στιγμές της καριέρας τους, θα ακουστούν αγαπημένα τους τραγούδια ενώ  φίλοι και συνεργάτες θα μιλήσουν για άγνωστες και γνωστές πτυχές της ζωής και της πορείας τους.

Για τον Γιώργο Τσιτσόπουλο θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός, φιλόλογος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Γιάννης Ξανθούλης (συγγραφέας) και ο φίλος του Γιάννης Βλάχος (χειρούργος ορθοπεδικός).

Για τον Λεωνίδα Βαρδαρό θα μιλήσει ο ηθοποιός Στέλιος Γούτης, για την Κατερίνα Λέχου η αδελφή της Έλλη, για τον Παύλο Ορκόπουλο  ο φίλος του Κώστας Λάππας (αρχιτέκτων) και  για τον  Ρένο Χαραλαμπίδη ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

 Στο μουσικό κομμάτι της βραδιάς παίζουν και τραγουδούν οι: Σταύρος Παπασταύρου (κιθάρα-τραγούδι), Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο), Εύα Καμινάρη (τραγούδι).

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: