“Ο Αναστασιάδης με την στάση του ενθαρρύνει την Τουρκία”, αναφέρει το επιτελείο Νικόλα για ΑΟΖ




“Καλούμε για ακόμα μια φορά τον κ. Αναστασιάδη να ανακαλέσει άμεσα την επικίνδυνη δήλωση του με την οποία ουσιαστικά διχοτόμησε την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και με την οποία δίνει λόγο και ρόλο στην Τουρκία εντός της, ενθαρρύνοντας έτσι τις ανεπίτρεπτες τουρκικές επιδιώξεις”, αναφέρει η πλευρά Νικόλα Παπαδόπουλου.

“Δυστυχώς, σύμφωνα με την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του λεγόμενου «Υπουργείου Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, δηλώνεται ευθαρσώς η επιδίωξη της Τουρκίας να δράσει ως θεματοφύλακας στα ενεργειακά ζητήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως αντάλλαγμα για αποδοχή μιας κάκιστης λύσης «δύο κρατών».

Είναι προφανές ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει ούτε την ικανότητα αλλά ούτε και την πρόθεση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού.

Εμείς επαναλαμβάνουμε τη θέση μας: Μία είναι η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μία μπορεί να είναι η ΑΟΖ σε περίπτωση λύσης και μετεξέλιξης της.

Είναι για αυτό το λόγο που ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μέσα από τη Νέα Στρατηγική που προτείνει, θέτει ως άμεση προτεραιότητα του την κατάθεση συντεταγμένων εξωτερικού ορίου υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, κάτι που έπρεπε ήδη να έχει πράξει η απερχόμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/01/2018 13:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: