Ο Αναστασιάδης κρύβεται πίσω από την Ελλάδα για την ΑΟΖ, δηλώνουν οι Οικολόγοι




Επίθεση για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, την οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για πολιτικούς λόγους, εξαπέλυσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο κ. Αναστασιάδης κρύβεται και πάλι πίσω από την ελληνική κυβέρνηση για την ΑΟΖ

​Ο κ. Αναστασιάδης κατά την προσφιλή του τακτική επιλέγει και στο θέμα της κατάθεσης των συντεταγμένων ολόκληρης της κυπριακής ΑΟΖ, να κρυφτεί πίσω από την τοποθέτηση της Ελλάδας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο απερχόμενος Πρόεδρος διαχειρίζεται με ελαφρότητα μείζονα ζητήματα για τον τόπο. Ωστόσο εν προκειμένω δεν μπορούμε παρά να συνδέσουμε τη διατύπωση αυτή, με την αναφορά του περί “ΑΟΖ” του ψευδοκράτους, την οποία προφανώς με τη χθεσινή του δήλωση επιδιώκει να διασκεδάσει.

Η σημερινή του αναφορά σε “εν καιρώ” οριοθέτηση της ΑΟΖ, που υιοθέτησε ο κ. Αναστασιάδης, είναι ενδεικτική των αληθινών προθέσεων του. Διερωτάται κανείς βάσιμα, αφού δεν ήταν έτοιμος για συγκεκριμένες δράσεις, γιατί έσπευσε χτες να ανακοινώσει την πρόθεση κατάθεσης των συντεταγμένων; Μήπως απλά προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η ατυχής του δήλωση, με την οποία διχοτομούσε την κυπριακή ΑΟΖ;

Τον καλούμε στο διάστημα που εναπομένει έως τις εκλογές να απέχει επιτέλους από καιροσκοπικές, μικροπολιτικές αναφορές που προκαλούν μόνιμη ζημιά στις υποθέσεις της Κύπρου και του λαού μας.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: