Οι τουρκικές δικαστικές αρχές υπέβαλαν νέο αίτημα για να εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ στρατιωτικοί ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Ερντογάν επιμένει να προκαλεί: Νέο τουρκικό αίτημα για την έκδοση των “8”, παρά το “όχι” του Αρείου Πάγου

Από τις τουρκικές δικαστικές αρχές υποβλήθηκε νέο αίτημα προς στις ελληνικές, για να εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ στρατιωτικοί, οι οποίοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα, κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Το τουρκικό αίτημα δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς μεταφράζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται να διαβιβαστεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Στ. Κοντονής είχε αναφέρει πως η απόφαση του Αρείου Πάγου “δεν μπαίνει σε ζητήματα ενδείξεως υπάρξεως ή μη ενοχής για τους συγκεκριμένους. Το παρακάμπτει η απόφαση και πηγαίνει σε κάτι που το θεωρεί ουσιαστικό. Ότι υπό τις παρούσες συνθήκες στην Τουρκία -αυτή ήταν η κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου και είναι απολύτως σεβαστή- οι αξιωματικοί αυτοί μπορεί να μην έχουν μια δίκαιη δική που προβλέπονται από τους διεθνείς κανόνες. Επομένως την απόφαση του Αρείου Πάγου και το περιεχόμενο αυτής πρέπει να τη λάβει σοβαρά υπόψη της η τουρκική πλευρά».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

23/01/2018 22:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Ο Ερντογάν επιμένει να προκαλεί: Νέο τουρκικό αίτημα για την έκδοση των “8”, παρά το “όχι” του Αρείου Πάγου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*