Μήπως “αποφασίστηκε” ήδη η “Αναλογούσα Οικονομική Ζώνη” (ΑΟΖ); Μια φιλική συμβουλή…




Του Νίκου Αντωνιάδη” – Νέα Υόρκη

Βεβαίως και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας έχουν δικαιώματα. Και θα ήταν ευχής έργο να ζούμε μαζί ειρηνικά και να καρπούνται ως ισότιμοι με μας, τους Ελληνοκύπριους πολίτες, τα πιθανά οφέλη από την ΑΟΖ (χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως η μειοψηφία θα μπορεί να ελέγχει την πλειοψηφία).

Όμως, πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο όταν οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι αρνούνται να δουν πως η κατοχική Τουρκία δεν έχει θέση στον όποιο συνεταιρισμό μας και μαζί τους, κάποιοι από εμάς τους Ελληνοκύπριους “φλερτάρουμε” με τον Τούρκο εισβολέα; Το θύμα φλερτάρει με τον βιαστή του για να κερδίσει τι;

“Εάν επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/Κ σε μια “ανεξάρτητη” οντότητα, τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της εν λόγω παρανόμου οντότητας” (Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης). Μια δήλωση που (δικαιολογημένα) προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μιας και τέτοιες δηλώσεις είναι “επικοινωνιακό δώρο”, ειδικά στην ανεπτυγμένη προπαγάνδα των Τούρκων! Δεν θα έρθω εκ των υστέρων να βάλω περισσότερο λάδι στη φωτιά, αρκετή είναι η φωτιά που άναψε η πιο πάνω δήλωση. Μια δήλωση που έστω κι αν ήταν προϊόν “λανθασμένης” διατύπωσης, έχρηζε άμεσης και κοφτής ανασκευής (με τη λέξη “κοφτή” να τονίζεται). Ούτε “έτσι”, ούτε “αλλιώς”. Μια τέτοια δήλωση ακυρώνεται εξ’ ολοκλήρου ως “ατυχής”, γιατί όσο πιο πολύ την “πιπιλάς”, τόσο πιο πολύ η πιπίλα κάθεται στον λαιμό αυτού που την είπε, τόσο πιο πολύ ερεθίζει την πληγή ενός ήδη πληγωμένου λαού, τόσο πιο πολύ ο εχθρός τρίβει τα χέρια του, τόσο πιο πολύ η αντιπολίτευση, για δικούς της λόγους σφίγγει πιο πολύ το “λεμόνι”, κι άντε μετά να πείσεις αυτόν τον κακόμοιρο λαό ότι υπάρχει “σοβαρή” πολιτική!

Σε σχέση με το “παράπονο” του Προέδρου ότι “κάποιοι ηθελημένα παρέλειψαν αναφορά στις δικές μας θέσεις και εσκεμμένα απομόνωσαν τη δεικτική μου αναφορά στις τουρκικές θέσεις” σε μια “προσπάθεια να μειωθεί η ιστορικότητα της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία…”,  θα ήθελα να στείλω ένα φιλικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο μας, για την όποια “επόμενη” φορά (απεύχομαι να) υπάρξει κάτι παρόμοιο, μιας και τόσο η Τουρκία, όσο και η αντιπολίτευση καραδοκούν για τέτοια “λαβράκια” (ειδικά λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές):

–          Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Κύπρο!
–          Η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΑΟΖ!
–          Καμιά χώρα δεν θα μας πει τι θα κάνουμε σπίτι μας!

Πέντε με έξι λέξεις η κάθε πρόταση. Με την κάθε πρόταση να είναι ξεκάθαρη και να μην χωράει αμφισβήτηση από κανέναν. Πρόεδρε, ένας πληγωμένος λαός θέλει φάρμακο, όχι λεμόνι (έστω κι αν το λεμόνι έσταξε “άθελα” πάνω στην πληγή). Εκτός φυσικά κι αν σε αυτή την πληγή δόθηκε ήδη όνομα και “αποφασίστηκε” ως η “Αναλογούσα Οικονομική Ζώνη” (ΑΟΖ)!

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας
    (Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: