Μελάνια Τραμπ, μια πολύ αινιγματική Πρώτη Κυρία




Ποια είναι πραγματικά η Μελάνια; Ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, του συζύγου της, η πρώτη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με ξένη καταγωγή εδώ και 200 χρόνια παραμένει μια από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες του Λευκού Οίκου.

Αντίθετα με τις προκατόχους της, από τη Μπάρμπαρα Μπους ως τη Μισέλ Ομπάμα, που ήταν επί χρόνια παντρεμένες με πολιτικούς, τίποτε δεν είχε προετοιμάσει αυτό το πρώην μοντέλο σλοβενικής καταγωγής 47 ετών για τη ζωή στην Ουάσινγκτον.

«Όλες εκείνες οι Πρώτες Κυρίες είχαν χρόνο να προετοιμαστούν για να αναλάβουν το ρόλο», όμως όχι η Μελάνια, «η σύζυγος ενός επιχειρηματία που έφτασε σαν αλεξιπτωτιστής στον Λευκό Οίκο», υπογράμμισε η Ζαν Ζάινο, καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών του Iona College της Νέας Υόρκης.

Με αυτά τα δεδομένα «και μόνο το γεγονός ότι δεν έχει διαπράξει κάποιο σοβαρό σφάλμα αποτελεί θαύμα», εκτιμά.

Οι πρώτοι μήνες μετά την ορκωμοσία του συζύγου της ήταν χαοτικοί για τη Μελάνια: Περίμενε πέντε μήνες για να ακολουθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον, μέχρις ότου ο 11χρονος γιος τους Μπάρον ολοκληρώσει τη σχολική του χρονιά στη Νέα Υόρκη, γεγονός που τροφοδότησε εικασίες ότι αρνείται να αναλάβει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας, αλλά και για τη σχέση της με τον σύζυγό της, 24 χρόνια μεγαλύτερό της.

Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να θεωρούν την κόρη του, την Ιβάνκα Τραμπ, «την πραγματική Πρώτη Κυρία».

Ε.Μορώνη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: