Mε δύο πέναλτυ-γκολ του Βιγιαφάνες ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πλατανιά 2-0




Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, και νίκησε στο «Α. Νικολαίδης» τον -ουραγό της βαθμολογίας- Πλατανιά, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League με 2-0. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά κατέκτησε τους τρεις βαθμούς με δύο πέναλτι-γκολ του Λούκας Βιγιαφάνες στο 71ο και στο 90ο λεπτό. Να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά ο Πλατανιάς αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Ντικαμονά στο 83′.

Μονόλογος ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πίεζε την άμυνα του Πλατανιά, ψάχνοντας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, το γκολ, καθώς η κρητική ομάδα είχε σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακα της. Στο 12ο λεπτό υπήρξε η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Τότε μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Μουνιέ μπήκε από τα πλάγια μέσα στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Κλιάγιτς ν’ αποκρούει με δυσκολία.

Στο 21′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Μετά από λάθος γύρισμα του Δημούτσου, ο Μουνιέ έκλεψε την μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Κλιάγιτς αλλά έκανε κακό πλασέ και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του Πλατανιά να διώξει με το δεξί του πόδι. Τρία λεπτά αργότερα ωραία σέντρα του Ινσούα, ο Βιγιαφάνιες έκανε το σουτ με την μία αλλά ο Κλιάγιτς, και πάλι, έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες (10 τελικές) αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, είτε λόγω της αστοχίας του, είτε λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Κλιάγιτς.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε το ίδιο δυνατά και συνέχισε να πιέζει την άμυνα της κρητικής ομάδας. Στο 66ο λεπτό ο Παναθηναϊκός φώναξε δικαιλογημένα για πέναλτι, σε ανατροπή του Δώνη από τον Βάντερσον, αλλά ο διαιτητής είχε διαφορετική γνώμη. Αυτό που δεν σφύριξε ο Ζαχαριάδης, το υπέδειξε στο 71ο λεπτό σε χέρι του Ντικαμονέ, μετά από σουτ του Βιγιαφάνες, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε πάλι με το ίδιο τρόπο, με πέναλτι του Βιγιαφάνες στο 90ο λεπτό.

Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μουνιέ, Δώνη – Δημούτσο, Κοροβέση, Στάμου, Αγγελόπουλο, Καρυπίδη.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ (46′ Χίλιεμαρκ), Τζανδάρης, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (80′ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν, Πίσπας (62′ Δώνης).

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Ουές (43′ Στάμου0, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Παπανικολάου (68′ Πετρόπουλος), Γκρζέλτσακ (46′ Ντουαλά).

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Πανιώνιος-Κέρκυρα                      3-1
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός                       5-0
Παναιτωλικός-ΑΕΚ                       1-4
Παναθηναϊκός-Πλατανιάς                 2-0
17:15 Λαμία-Ξάνθη
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΑΕΛ-Ολυμπιακός
19:30 Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος        8/1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 15 αγώνες)
=========================
1. ΠΑΟΚ                  34 -16αγ.
. ΑΕΚ                   34 -16αγ.
3. Ολυμπιακός            32
4. Ατρόμητος             30
5. Πανιώνιος             25 -16αγ.
6. Αστέρας Τρίπολης      22
7. ΑΕΛ                   20
8. Παναθηναϊκός          19 -16αγ.
9. Ξάνθη                 18
. Λεβαδειακός           18 -16αγ.
11. ΠΑΣ Γιάννινα          17
12. Λαμία                 16
13. Παναιτωλικός          15 -16αγ.
14. Απόλλων Σμύρνης       12
15. Κέρκυρα               11 -16αγ.
16. Πλατανιάς              6 -16αγ.
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Δημήτρης Καρακώστας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: