Με 22 αθλητές κι αθλήτριες στους Χειμερινούς Αγώνες η Βόρεια Κορέα




Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τον διάλογο που ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας άρχισαν να φαίνονται έστω κι αν αυτά είναι στο αθλητικό επίπεδο.

Εκπρόσωποι των δύο κρατών συναντήθηκαν στη Λοζάνη, όπου και η έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσία του προέδρου της, Τόμας Μπαχ, ώστε να συζητήσουν τους τρόπους συμμετοχής των Βορειοκορεατών αθλητών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ δήλωσε πως 22 αθλητές και αθλήτριες από τη Β. Κορέα θα πάρουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Ο κ. Μπαχ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί δημιουργίας κοινής γυναικείας ομάδας χόκεϊ επί πάγου, η οποία θα πορευτεί κάτω από κοινή σημαία στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Αγώνων.

Συνολικά η βορειοκορεατική αποστολή θα αποτελείται από 550 άτομα, αθλητές αθλητές, προπονητές, γιατρούς και παράγοντες.

Τα δύο κράτη έχουν λάβει μέρος μαζί σε παρελάσεις Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ (2000), στην Αθήνα (2004) και στο Τορίνο (2006). Η Βόρεια Κορέα είχε μποϊκοτάρει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ το 1988.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: