Μαρία Σάκκαρη : «Στόχος μου το Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης»




Η χρονιά που τελείωσε έφερε πολλές επιτυχίες στο ελληνικό τένις. Η Μαρία Σάκκαρη ήταν μία εκ των πρωταγωνιστών, χαρίζοντας στους Έλληνες μοναδικές επιτυχίες και στιγμές εθνικής υπερηφάνειας. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για το 2017 που της άφησε θετικό πρόσημο. Η είσοδός της στο «top 50» της παγκόσμιας κατάταξης ήταν κάτι που δεν περίμενε ούτε η ίδια να πετύχει τόσο σύντομα, αλλά πλέον συνεχίζει με νέους στόχους. Η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Wuhan Open ήταν το αποκορύφωμα της χρονιάς, όπως ομολογεί η Σάκκαρη, η οποία βάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά αφού θέτει ως βασικό στόχο το «Top 30.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Μαρίας Σάκκαρη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

ΕΡ: Tο 2017 κατάφερες και μπήκες στο “top 50” του τένις και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία. Πόσο δύσκολο είναι;
«Ήταν αρκετά δύσκολο και δεν περίμενα να το πετύχω τώρα. Ήταν ένας μελλοντικός στόχος. Είχα δουλέψει πολύ σκληρά και έγινε εφέτος, γι’ αυτό και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη».

ΕΡ: Αυτή η επιτυχία σου δίνει έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια;
«Ναι, φυσικά και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω και να πετύχω ακόμα περισσότερα. Για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατακτώ τους στόχους που βάζω».

ΕΡ: Αν βάλεις τις εμφανίσεις σου φέτος σε μία ζυγαριά, έχεις θετικό πρόσημο;
«Προφανώς κι έχω θετικό. Ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά για μένα, με μεγάλες επιτυχίες που με έκαναν πολύ χαρούμενη».

ΕΡ: Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή;
«Η πρόκρισή μου στα ημιτελικά του Wuhan Open ήταν το αποκορύφωμα της χρονιάς».

ΕΡ: Εσύ κι ο Τσιτσιπάς έχετε φέρει πολλές επιτυχίες εφέτος στην Ελλάδα. Τελικά υπάρχουν πολλά ταλέντα στη χώρα μας;
«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα. Σίγουρα κι εμείς οι δύο βοηθάμε στο να αναπτυχθεί το άθλημα στη χώρα μας και χαίρομαι γι’ αυτό».

ΕΡ: Δεν είναι περίεργο που οι Έλληνες δεν έχουν την ευκαιρία να δουν τους δύο κορυφαίους τενίστες της χώρας;
«Ναι, είναι. Εμένα πλέον η βάση μου είναι στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι εύκολο, γιατί έχουμε πάρα πολλά ταξίδια. Δεν είναι ότι παίζουμε έναν αγώνα κάθε τρεις μήνες. Αυτές είναι οι δυσκολίες του αθλήματός μας».

ΕΡ: Για το 2018 τι περιμένεις;
«Δεν περιμένω κάτι συγκεκριμένο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά αυτή την περίοδο. Πιστεύω στις δυνατότητές μου και θέλω να μπω στο Τop 30. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Νίκος Λάκατας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: