Λευκά τριαντάφυλλα πάνω στο κόκκινο χαλί των Βραβείων Grammy 2018

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά τα μαύρα βραδινά φορέματα που κυριάρχησαν στις Χρυσές Σφαίρες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το κίνημα #MeToo, τα λευκά τριαντάφυλλα κατέκλυσαν το κόκκινο χαλί στην τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy στη Νέα Υόρκη.

Ο 32χρονος αμερικανός τραγουδιστής Μπρούνο Μαρς απέσπασε τρία από τα τέσσερα μεγάλα βραβεία των Grammy 2018, ενώ στο βάθρο τον ακολούθησε ο Κέντρικ Λαμάρ, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα πολιτικής βραδιάς.

Παρότι η δισκογραφική βιομηχανία έμενε μακριά από τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης, η τελετή των Γκράμι είχε πολιτικές παρεμβάσεις, ακολουθώντας τη γραμμή του Χόλιγουντ απ΄όπου ξεκίνησε το κίνημα #MeToo. Η ιδέα να φορέσουν οι καλλιτέχνες λευκά τριαντάφυλλα ως μπουτονιέρα στην τελετή απονομής προέκυψε πριν από μερικές ημέρες όταν ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα εξέφρασε ανησυχία βλέποντας ότι ο μουσικός κόσμος παραμένει σχετικά απαθής απέναντι στο σκάνδαλο που ταλανίζει τις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

“Ένα λευκό τριαντάφυλλο είναι σύμβολο σεβασμού, δείχνει μια νέα αρχή και εκφράζει μια ελπίδα για το μέλλον”, έγραψε στο Twitter το κίνημα Time’s Up, που δημιουργήθηκε από εκατοντάδες γυναίκες του Χόλιγουντ για να παράσχει βοήθεια στα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης. “Ακούγεται καλά: #TIMESUP στα #GRAMMYS”.

Α.Γεωργίου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal