Tουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές στο Αφρίν, λέει Κούρδος αξιωματούχος




Αεροπορικά πλήγματα εναντίον κατοικημένων περιοχών στο Αφρίν της Συρίας, με αποτέλεσμα ο κόσμος να σπεύσει να κρυφτεί στα σπίτια του και σε καταφύγια, πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά, σύμφωνα με ανώτερο Κούρδο αξιωματούχο.

Ο Χεβί Μουσταφά, υψηλόβαθμο στέλεχος της πολιτικής διοίκησης που κυβερνά το Αφρίν, είπε ότι στα νοσοκομεία της περιοχής έχουν μεταφερθεί αρκετοί τραυματίες.

Η τουρκική επιχείρηση με τον προκλητικό τίτλο «Κλάδος Ελαίας» ξεκίνησε σήμερα με τα τουρκικά αεριωθούμενα να μομβαρδίζουν θέσεις των κουρδικών δυνάμεων στο Αφρίν. Ταυτόχρονα αντάρτες του φιλοτουρκικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού μπήκαν στο Αφρίν για να στηρίξουν τις τουρκικές επιχειρήσεις.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε καταφύγια και κρησφύγετα που χρησιμοποιούν τα μέλη τριών οργανώσεων, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), του κουρδικού συριακού κόμματος PYD και των YPG, υποστηρίζοντας ότι έβαλαν εναντίον τουρκικών θέσεων εντός της Τουρκίας.

Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις τουρκικές δυνάμεις εναντίον των Κούρδων ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο της Συρίας, θέτοντας την Τουρκία απέναντι στους στους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον διανύουν περίοδο έντασης. Η Ρωσία ανακοίνωσε οτι θα προσφύγει στον ΟΗΕ για να σταματήσουν οι τουρκικές επιθέσεις.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

20/01/2018 18:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: