Καταποντισμό Σοσιαλιστών δείχνει δημοσκόπηση στη Γερμανία: Πτώση στο 18% για το κόμμα του Σουλτς




Νέο δημοσκοπικό σοκ για τους Σοσιαλδημοκράτες δείχνει έρευνα που πραγματοποίησε και δημοσιεύει σήμερα το ινστιτούτο Insa.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών, με 18%.

Ακολουθεί με μόλις τέσσερις μονάδες διαφορά –δηλαδή 14%- το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Πρώτοι στη δημοσκόπηση έρχονται οι δυνητικοί εταίροι των Σοσιαλδημοκρατών, οι Χριστιανοδημοκράτες, με 31,5%, δηλαδή τα κόμματα που προορίζονται να σχηματίσουν την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο του 50%
.
Την ίδια ώρα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ετοιμάζεται για τις διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες, που θα ξεκινήσουν πάρα πολύ σύντομα.

Ένα άλλο φαινόμενο παρατηρείται τις ημέρες αυτές μέσα στους κόλπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από νέα μέλη που συρρέουν να εγγραφούν, καθώς μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων θα ακολουθήσει ψηφοφορία των μέχρι τώρα εγγεγραμμένων 440.000 μελών του κόμματος.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, πρόκειται για ενέργεια της νεολαίας του κόμματος, η οποία και αντιτίθεται στον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Με άλλα λόγια, στοχεύουν στο να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα μέλη, τα οποία και θα καταψηφίσουν την τελική συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 23/01/2018 13:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: