«Καταδρομική» επίθεση του ΠΑΜΕ και στο Μαξίμου: Ναι στο δικαίωμα της απεργίας (Βίντεο)




«Κάτω τα χέρια απο την απεργία» αναγράφεται στο πανό έξω απο το Μέγαρο Μαξίμου που ανήρτησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο γίνονται πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις για την κήρυξη απεργίας, συγκεντρώθηκαν στις 8:30 το πρωί μπροστά στην πύλη του Μεγάρου .
Χθες στελέχη κι εργαζόμενοι της παράταξης έκαναν έφοδο στο υπουργείο Εργασίας και στο γραφείο της κυρίας Αχτσιογλου προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Αναφέρει μεταξυ άλλων:

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία.

 

Επίσης, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12:00 Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη, ημέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: