Καταδικάζει, επισήμως, ο Μπασάρ αλ Άσαντ την τουρκική επιχείρηση κατά του Αφρίν




Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ καταδίκασε την επιχείρηση της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα με τον τρόπο αυτό στηρίζει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.

“Η ωμή τουρκική επίθεση στη συριακή πόλη Αφρίν είναι αδιαχώριστη από την πολιτική που ακολουθεί το τουρκικό καθεστώς από την πρώτη ημέρα της συριακής κρίσης, μια πολιτική που ουσιαστικά βασίζεται στην υποστήριξη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων, όποιες κι αν είναι αυτές”, είπε ο Άσαντ σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν σήμερα στην Αφρίν, κατά την δεύτερη ημέρα μιας μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας που χαρακτηρίζονται “τρομοκράτες” από την Άγκυρα.

Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, το 2011, η Δαμασκός έχει επικρίνει πολλές φορές την Τουρκία για την υποστήριξη που παρείχε στους αντάρτες, κατηγορώντας την ότι χρηματοδοτεί τζιχαντιστικές οργανώσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ προειδοποίησε ότι η Συρία θα μπορούσε να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά αν παραβιάσουν τον συριακό εναέριο χώρο. Το Σάββατο, ένα στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε ότι η Δαμασκός είχε ενημερωθεί από την Άγκυρα για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν, χαρακτηρίζοντάς την “νέα τουρκική επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας”.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

21/01/2018 15:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Δαμασκός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: